Title Image

Vaak gestelde vragen

VRAGEN OVER PPL EN LAPL EXAMENSTOF & E-LEARNING

Vervangt e-learning klassikale theorie lessen?

Nee, e-learning is een aanvulling op de leermiddelen, het is géén vervanger van praktijk- of theorielessen. Drillster is dé ideale examentrainer ter voorbereiding op de 7 theorie-examens van het LAPL(A)/PPL(A).

Maar op het internet staan toch ook veel examenvragen?

Op het internet is veel en op allerlei plekken te vinden. Alleen staat er niemand garant voor de kwaliteit en actualiteit van de vragen en antwoorden. Bovendien is Drillster een intelligente en adaptieve learning tool geheel afgestemd op de hoofdstuk indeling van de boekenreeks van Bas Vrijhof. Antwoorden worden in volgorde gewisseld, moeilijke vragen worden vaker aangeboden .

Kan ik bijdragen aan het nog beter maken van de database met vragen?

Jazeker, als je actief content wilt bijdragen wordt dat op prijs gesteld. Neem s.v.p. contact op met Frank Morelisse, Head of Training van Vliegschool Hilversum en eindredacteur.

Is Vliegschool Hilversum de enige vliegschool die Drillster aanbiedt?

Ja, Vliegschool Hilversum biedt als enige dit unieke e-learning programma voor Nederlandse piloten en leerlingen in opleiding tot privé piloot PPL(A) en LAPL(A). Overigens wordt Drillster onder andere ook gebruikt in de flight training en currency programma’s van KLM piloten.

Maar e-learning bestaat toch al voor luchtvaarttrainingen?

Jazeker, er zijn ons vele (vooral Engelstalige) PPL trainingen bekend die gebruik maken van online testen, DVD’s etc. Het initiatief van VSH is gericht op de Nederlandse markt met vragen die je kunt verwachten op Nederlandse examens van het CBR.

Moet ik leerling worden bij Vliegschool Hilversum om van Drillster gebruik te kunnen maken?

Vliegschool Hilversum leidt je natuurlijk graag op tot privé piloot, maar je kunt ook een abonnement nemen als je (nog) geen klant bij ons bent.

Ik overweeg een abonnement te nemen maar is het de prijs waard?

De voordelen van een adequate opleiding voor de leerling zijn helder: sneller leren, meer onthouden, met een hogere slagingskans. En dus veiliger de lucht in door een betere opleiding. De prijs van Drillster is bepaald op basis van kostendekking met een relatief kleine marge voor VSH. De Nederlandse markt, waarvoor VSH dit heeft ontwikkeld is relatief klein en samen investeren we in de kwaliteit en voortdurende uitbouw van de database met vragen, afbeeldingen en antwoorden.

Zijn de vragen en oefeningen in Drillster een indicatie voor wat er op het examen gevraagd gaat worden?

De feedback die we krijgen is dat zeker 50% van de vragen terugkomen op een gemiddeld examen. Dus het geeft een behoorlijk goede richting. Daarnaast dekt het de stof behoorlijk goed, dus misschien krijg je dan geen letterlijke vraag gesteld, dan toch heb je een goede basis voor het goed beantwoorden. Ander punt is dat de manier van vraagstelling soms verwarrend is. Je leert dus ook die vorm kennen met oefenen. Te snel lezen is vaak de oorzaak van een fout gekozen antwoord.

Benieuwd naar PPL e-elearning?